top of page
Zoeken

Een sterke Instagram biografie, hoe doe je dat?

Bijgewerkt op: 17 dec. 2022

Je biografie op Instagram is mega belangrijk. Het is namelijk het eerste dat gebruikers zullen zien als ze op jouw pagina terechtkomen. Hier kunnen mensen al bepalen of ze jou interessant vinden, of ze denken dat jij ze zou kunnen helpen, en of jij waarde kunt leveren. Je moet het zien als de eerste indruk die je achterlaat. En die moet natuurlijk goed zijn!



Maar wat moet er nu in je biografie staan zodat je de aandacht trekt? Hoe zorg je er met je biografie voor dat mensen jouw profiel vinden? En hoe maak je in 1 oogopslag duidelijk wat mensen aan jou hebben? Ik vertel het je in 4 absolute do's en 2 don'ts!



DO


1. Gebruikersnaam


Gebruik relevante zoektermen voor je gebruikersnaam. Voor zzp'ers en kleine ondernemers is alleen je bedrijfsnaam niet handig, want mensen kennen je (nog) niet. Gebruik het product dat je verkoopt of de service die je verleent. Een locatie toevoegen is ook slim!





2. Trefwoorden


Gebruik trefwoorden in je biografie. Zo kan Instagram bepalen waar jouw profiel over gaat. Als jij de woorden 'kapper' en 'Utrecht' gebruikt, dan zal het platform jouw profiel laten zien wanneer iemand op deze trefwoorden zoekt. De trefwoorden zorgen dus voor een betere vindbaarheid!


3. Call-to-Action


Eindig je biografie met een Call-to-Action (CTA). Vertel mensen wat ze moeten doen. Voorbeelden zijn: 'Schrijf je in voor de nieuwsbrief' of 'Download hier mijn gratis e-book'. De link die je deelt moet dan natuurlijk ook passen bij de CTA!


4. Overzicht


Houd het overzichtelijk. Zet nieuwe zinnen op een nieuwe regel en gebruik emoticons om het wat persoonlijker te maken. Mensen vinden het fijn als ze meteen zien wat ze aan je hebben. Als het een rommeltje is in je biografie met te lange zinnen en vage begrippen, dan raak je potentiële volgers (en klanten) kwijt.



DON'TS


1. Taggen


Tag geen andere accounts en gebruik geen hashtags. Veel mensen doen dit, maar het zorgt er alleen maar voor dat mensen naar een andere pagina worden verwezen. Je wilt juist dat gebruikers op jouw kanaal blijven!



2. Contactgegevens


Je contactgegevens niet (compleet) invullen. Je wilt dat je bereikbaar bent als mensen iets van je willen weten. Zorg er dus voor dat je website gelinkt is, dat je locatie zichtbaar is en dat je bereikbaar bent via email of telefoon.



Dat waren ze! Nu ben je helemaal ready voor het maken van een sterke biografie. Met deze tips ben je beter vindbaar en maak je het makkelijker voor je nieuwe volgers. Benieuwd naar meer tips rondom Instagram? Volg me dan!



Weet je niet zo goed hoe je alles moet toepassen of heb je vragen over een Instagram strategie? Stuur me dan een berichtje of bekijk mijn diensten. Ik kijk graag met je mee!


Tot de volgende blog!

14 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page