top of page
Zoeken

Nieuwe Instagram feature: Back to basics

Bijgewerkt op: 17 dec. 2022

Het is weer zover, Instagram lanceert binnenkort een nieuwe feature. Er komt namelijk een einde aan de feed zoals we deze kennen. Tenminste, je kunt ervoor kiezen wat je te zien krijgt op je beginpagina. Let me explain!Op dit moment bestaat jouw feed uit berichten van mensen die jij volgt & berichten van mensen die je niet volgt, maar die worden aanbevolen. Instagram laat deze berichten zien omdat het denkt dat jij de berichten leuk zal vinden. This is going to change!


Binnenkort kun je namelijk kiezen uit drie verschillende feeds:1. Home


Deze feed is zoals die nu is. Hier vind je dus een combinatie van berichten van mensen die je volgt en van aanbevolen berichten van mensen die je niet volgt.


2. Following


Hier zie je alleen berichten van mensen die je volgt, in chronologische volgorde. Dit is de feed van vroeger! Hier zie je dus geen aanbevolen berichten en het eerste bericht dat je ziet is als laatste gepost.


3. Favorites


Kies je deze feed? Dan zie je alleen berichten van mensen die jouw zelfgemaakte favorietenlijst staan. Jij bepaalt dus wat je te zien krijgt. Ideaal!Wat betekent dit nu voor jou als ondernemer of content creator? Ik leg het je uit!


Home


Hier verandert niet heel veel, behalve dat Instagram steeds meer aanbevolen berichten wil laten zien. Zorg er dus voor dat jouw content relevant is voor je doelgroep en dat je wordt opgemerkt door Instagram (door bijvoorbeeld hashtags en je locatie toe te voegen).


Following


Op deze feed worden de berichten in chronologische volgorde weergegeven. Je wilt er in dit geval voor zorgen dat jouw content bovenaan verschijnt wanneer volgers de app openen. Het is hier dus extra belangrijk om op de juiste tijd te posten. Check bij je statistieken op welke tijden jouw volgers het meest actief zijn.


Favorites


Om in deze feed te verschijnen moet je het wel heel goed doen. Het is hier van belang dat je een goede band met je volgers opbouwt, zodat ze jou wellicht aan hun favorietenlijstje toevoegen. Naast goede content zijn persoonlijke verhalen en in gesprek gaan met je community dus mega belangrijk.Op dit moment zit de feature nog in de testfase, wat betekent dat sommige mensen hun feed al kunnen bepalen, maar de meeste gebruikers nog niet. Instagram hoopt het keuzemenu de eerste helft van dit jaar uit te rollen voor iedereen.


Wil je meer tips over Instagram? Volg me dan voor de laatste updates!Ben je een beetje overwhelmed door alle informatie en vraag je je af hoe je alle tips kunt toepassen voor jouw kanaal? Stuur me een berichtje of bekijk mijn diensten. Ik help je graag!


Tot de volgende blog!

11 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page